3 κόλπα για να στεγνώσεις το μαρούλι γρήγοραΠώς μπορείς να κάνεις ακόμα πιο γρήγορα τη σαλάτα σου; Έχουμε τον τρόπο.Το πλύσιμο των λαχανικών είναι ένα βασικό (και αφόρητα βαρετό) βήμα πριν κάνεις τη σαλάτα σου, όταν μάλιστα μιλάμε για το μαρούλι, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε μικρόβια, είναι απόλυτα απαραίτητο.


Όταν όμως πλένεις
το μαρούλι (πάντα σε λεκάνη με άφθονο νερό και ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια, ζωύφια και χώμα) δεν μπορείς να κόψεις αμέσως σαλάτα, γιατί θα γεμίσει το πιάτο νερό με αποτέλεσμα να τρως λαδονερόξυδο αντί για λαδόξυδο. Ε, δεν είναι ωραία πράγματα αυτά.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να στεγνώσεις πιο γρήγορα το μαρούλι; Υπάρχουν 3 τρόποι, για να διαλέξεις αυτόν που θεωρείς πιο βολικό.
#1

Μόλις ξεπλύνεις τα μαρούλια, άπλωσέ τα σε μια απορροφητική πετσέτα πάνω στον πάγκο, τύλιξέ τα (όχι σφιχτά) σε ρολό και πίεσε ελαφρά με τα χέρια σου. Άφησέ τα για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσει η πετσέτα το περιττό νερό και είσαι έτοιμη.
#2

Βάλε τα μαρούλια όρθια στο σουρωτήρι,
μόλις στραγγίξει το περισσότερο νερό, σκέπασέ τα με μια απορροφητική πετσέτα και κούνησε καλά το σουρωτήρι ώστε να τινάξεις το νερό που έχει μείνει.
#3

Άπλωσε στον πάγκο μια μεγάλη απορροφητική πετσέτα και τοποθέτησε στο κέντρο τα μαρούλια. Πιάσε τις 4 γωνίες σφιχτά και στρίψε την πετσέτα. Κούνησε πάνω- κάτω την πετσέτα για λίγα λεπτά μέχρι να στραγγίξουν καλά τα φύλλα μαρουλιού.

http://www.ladylike.gr/articles/food/tips/3-kolpa-gia-na-stegnwneis-to-marouli-grhgora.4685318.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ρινική συμφόρηση: 7 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσουμε

Η μπουκωμένη μύτη βασανίζει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ειδικά το χειμώνα λόγω των ιώσεων που κυκλοφορούν. Μάλιστα, το πρόβλημα μπορεί...