ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή του έτους στην Ελλάδα με πολλά έθιμα.

Το Πάσχα λοιπόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στήνονται ψησταριές και σούβλες για το σούβλισμα του αρνιού, ένα έθιμο που προέρχεται από το εβραϊκό Πάσχα και σχετίζεται με την έξοδο τους από την Αίγυπτο.

Ένα πολύ ωραίο και χορταστικό έθιμο αλλά τι γίνεται μετά; Οι ψησταριές, τα μπάρμπεκιου και οι σούβλες καταλήγουν με καμένα λίπη, καπνιά ... με λίγα λόγια με πολύ δύσκολους λεκέδες. Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι, θα δούμε πως μπορούμε να επαναφέρουμε όλα αυτά στην αρχική τους κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ώστε να είναι πάντα σαν καινούρια, γιατί και η Πρωτομαγιά πλησιάζει.

Καταρχήν με ένα σφουγγάρι και αρκετό νερό απομακρύνουμε την επιφανειακή βρομιά - υπολείμματα και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το Fireglass, ένα ισχυρό καθαριστικό για τζάκια, grill, BBQ, κεραμικές εστίες, φούρνους, σόμπες κλπ, με καλή διαλυτική ικανότητα των φυτικών και ζωικών λιπών και με υψηλή ισχύ αφαλάτωσης μαύρου καπνού. Ψεκάζουμε το προιόν στα μαυρισμένα από καπνό σημεία και τις επιφάνειες ψησίματος και αφίνουμε να δράσει για μερικά λεπτά. Ξεβγάζουμε με νερό και στεγνώνουμε.


Μόλις τελειώσαμε με το καθάρισμα αλλά δεν μοιάζει ακόμα με καινούριο. Όσοι έχουμε χτιστό μπάρμπεκιου μπορούμε να περάσουμε τα εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία (τουβλάκια, πέτρα κλπ) με το POLACRYL ένα βερνίκι πέτρας ακρυλικής βάσεως που σε απορροφητικά υλικά (πωρόλιθος, τούβλα) διεισδύει σε βάθος, στεγανοποιεί και σταθεροποιεί την επιφάνεια, δίνοντας ταυτόχρονα μια εξαιρετική μηχανοχημική αντοχή. Στα σημεία καύσης που μοιάζουν αλλοιωμένα από την φωτιά βάφουμε με το HIGH TEMPERATURE ένα χρώμα υψηλής θερμοκρασίας σε σπρέι της Novasolspray που αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 600ºC.


Σε αυτό το σημείο μοιάζουν με καινούρια αλλά μπορούμε να φρεσκάρουμε και να διακοσμήσουμε τις ψησταριές και τα μεταλλικά μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιούμε το FORJA ένα σπρέι βαφής με τέλειο διακοσμητικό φινίρισμα και Ultra ματ εποξική ρητίνη για να διακοσμήσετε και να προστατεύσετε τις μεταλλικές επιφάνειες. Εφαρμόζεται απευθείας στις σκουριασμένες επιφάνειες, προσφέροντας εξαιρετική αντιδιαβρωτική προστασία και διακόσμηση που δίνει στο αντικείμενο όψη παλιού σιδήρου, σε χρώμα γκρι, κόκκινο/κεραμιδή και μαύρο. Αυτό ήταν, εύκολα γρήγορα, διασκεδαστικά και κυρίως χωρίς τρίψιμο έχουμε κάνει τις ψησταριές, τα μπάρμπεκιου και τις σούβλες σαν καινούριες.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
http://ergomarket.gr/blog/meta-to-pasha-kante-tis-psistaries-tis-soyvles-kai-ta-mparmpekioy-kainoyria/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ρινική συμφόρηση: 7 φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσουμε

Η μπουκωμένη μύτη βασανίζει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ειδικά το χειμώνα λόγω των ιώσεων που κυκλοφορούν. Μάλιστα, το πρόβλημα μπορεί...