Τι να κάνετε αν σας επιτεθεί σκύλος! Πέντε απλά βήματα που μπορεί να είναι πολύτιμα!

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τα σκυλιά και παρότι ταπερισσότερα από αυτά δεν επιτίθενται χωρίς λόγο κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες ίσως να γίνουν επιθετικά και καθόλου φιλικά. Προκειμένου λοιπόν να αποτρέψετε μια επίθεση οι ειδικοί προτείνουν πέντε απλά βήματα που μπορεί να είναι πολύτιμα ειδικά αν γενικά φοβάστε πολύ τους σκύλους.
Μην πανικοβάλλεστε!
Μπορεί να ακούγεται δύσκολα αλλά τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν και τα υπόλοιπα ζώα μπορούν να μυρίσουν τον ανθρώπινο φόβο! Και παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μείνεις ήρεμος όταν ένας σκύλος σου γαβγίζει αν αρχίσετε να φωνάζετε, να τρέχετε ή να κουνάτε τα χέρια σας τότε θα προκαλέσετε την ενστικτώδη αντίδραση του σκύλου οπότε και θα επιτεθεί.
Μειώστε την ταχύτητα σας!
Αν ο σκύλος σας πετύχει ενώ τρέχετε, μειώστε την ταχύτητα σας σταδιακά και κινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση διατηρώντας την οπτική επαφή με το σκύλο με την άκρη του ματιού σας. Αν μείνετε ακίνητοι με τα χέρια τεντωμένα προς το σώμα σας, ο σκύλος θα χάσει σύντομα το ενδιαφέρον του και θα φύγει.
Μην κοιτάτε στα μάτια το σκύλο!
Αυτό μπορεί να ενισχύσει την επιθετική συμπεριφορά του σκύλου καθώς μπορεί να θεωρηθεί από αυτόν ως απειλή. Μπορείτε να κοιτάτε τον σκύλο αλλά όχι στα μάτια, ο σκύλος θα νιώσει πως δεν απειλείται και θα ηρεμήσει.


Αποπροσανατολίστε τον με ένα αντικείμενο!

http://aetos-grevena.blogspot.gr/2017/02/blog-post_892.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...