Τρεις έξυπνες χρήσεις της φλούδας του λεμονιού


Τα λεμόνια βρίσκονται σε κάθε σπίτι καιείναι γνωστό ότι είναι πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό μας.


Το μυρωδάτο λεμόνι αποτελεί μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για άνθρωπο και επίσης πολύτιμο σύμμαχο στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας.

Εξίσου χρήσιμη και ευεργετική είναι και η φλούδα του λεμονιού την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα.
Δείτε τρεις έξυπνες χρήσεις της...
1. Καθαρό ψυγείο με όμορφη μυρωδιά
Είναι πολύ εύκολο να κάνετε το ψυγείο σας να μοσχοβολά και να μείνουν μακριά οι έντονες μυρωδιές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με φλούδες λεμονιού στο εσωτερικό του ψυγείο σας. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν και το ψυγείο σας θα μυρίζει φρεσκάδα και καθαριότητα.
2. Καθαρές επιφάνειες ξύλων κοπής
Πάρτε τις φλούδες ενός λεμονιού και τρίψτε τις στην ξύλινη επιφάνεια από την εξωτερική κίτρινη πλευρά. Για καλύτερη απολύμανση δεν έχετε παρά να αφήσετε το ξύλο κοπής να στεγνώσει στον ήλιο.
3. Φυσικό αρωματικό χώρου
Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό αρωματικό χώρου, μπορείτε να έχετε το πιο φυσικό με τις φλούδες του λεμονιού. Βάλτε τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν. Τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται από το φλοιό του λεμονιού θα ανακατευτούν με το νερό και μέσω των υδρατμών θα πάνε στην ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα φυσικό αποσμητικό χώρου.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...