Γόνιμες μέρες: Βρείτε τις δικές σας
Από Μιχάλης Θερμόπουλος
Υπάρχει ένα “μύθος” που έχε εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια και λέει ότι η πιο γόνιμη μέρα της γυναίκας είναι η 14η ημέρα του κύκλου της περιόδου της, δηλαδή ακριβώς στη μέση του τυπικού κύκλου των 28 ημερών. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια.Βρείτε τις δικές σας
με το online εργαλείο του Iatropedia.gr
Όσον αφορά τις γόνιμες μέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυμοσύνη είναι τεχνικά δυνατή μόνο κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών πριν από την ωορρηξία μέχρι την ημέρα της ωορρηξίας. Αυτές οι έξι μέρες είναι το “γόνιμο παράθυρο” στον έμμηνο κύκλο μιας γυναίκας και αντικατοπτρίζουν τη διάρκεια ζωής του σπέρματος (5 ημέρες) και τη διάρκεια ζωής του ωαρίου (24 ώρες).

Αν μια γυναίκα κάνει σεξ έξι ή περισσότερες ημέρες πριν από την ωορρηξία, η πιθανότητα να μείνει έγκυος είναι σχεδόν μηδενική. Αν έχει σεξουαλική επαφή πέντε ημέρες πριν από την ωορρηξία, η πιθανότητα της εγκυμοσύνης είναι περίπου 10%.

Η πιθανότητα της εγκυμοσύνης αυξάνεται σταθερά μέχρι και δύο ημέρες πριν και συμπεριλαμβανομένης της ημέρας της ωορρηξίας.

Στο τέλος από τις γόνιμες μέρες, η πιθανότητα εγκυμοσύνης μειώνεται με ταχείς ρυθμούς και 12-24 ώρες μετά την ωορρηξία, μια γυναίκα δεν είναι πλέον σε θέση να μείνει έγκυος.

Για τις γυναίκες που δεν έχουν επίγνωση του ποιες είναι οι γόνιμες μέρες τους, ή του πότε ακριβώς έχουν ωορρηξία, η σεξουαλική επαφή συνιστάται κάθε 2-3 ημέρες, για να βελτιστοποιήσουν την πιθανότητά τους να συλλάβουν, εφόσον το επιθυμούν.

Ο ακόλουθος πίνακας παρουσιάζει γραφικά τις πιο γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του κύκλου περιόδου της:http://yourfertility.org.au/

Δείτε ποιο είναι το δικό σας "γόνιμο παράθυρο" με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia.gr

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε στο κατάλληλο πεδίοτο σύνολο του κύκλου σας σε μέρες και στο επόμενο πεδίοτην ημερομηνία έναρξης του τελευταίου κύκλου σας.


Αμέσως θα δείτε το δικό σας προσωπικό "Ημερολόγιο Ωορρηξίας" για να ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε.http://www.iatropedia.gr/tips/gonimes-meres-vrite-tis-dikes-sas-me-ena-klik-sto-monadiko-ergalio-ipologismou-tou-iatropedia-gr/42726/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...