Επιστροφή στα θρανία: Tips για ευκολότερη προσαρμογή

 To καλοκαιράκι και μαζί και το μαύρισμα σιγά σιγά ξεθωριάζει,

οι διακοπές τελείωσαν και σε λίγο ξεκινούν τα σχολεία. Μια αίσθηση λησμονιάς και ανανέωσης μαζί. Για μικρούς και μεγάλους είναι ένα μεταβατικό στάδιο που χρειάζεται συντονισμό αλλά και κάποια tips για να είμαστε “διαβασμένοι".


Για να κάνουμε αυτή την περίοδο προσαρμογής όσο το δυνατόν πιο εύκολη, λίγες μέρες πριν την επιστροφή στα θρανία βοηθάμε τα μικρά μας να καθιερώσουν μια ρουτίνα ύπνου ώστε να ρυθμίσουν το βιολογικό τους ρολόι από την αρχή!
Κάνουμε διασκεδαστικά τα ψώνια της σχολικής χρονιάς έγκαιρα. Φτιάξτε μια λίστα μαζί με όλα αυτά που χρειάζετε να αγοράσετε και όπου είναι εφικτό αφήστε τα να επιλέξουν μόνα τους μαρκαδόρους και τετράδια και άλλα μικροπράγματα ώστε να νιώσουν συμμετοχή και ενθουσιασμό.
Εστιάζουμε στα θετικά. Τα παιδιά θα ξαναδούν τους φίλους και θα έχουν και νέες δραστηριότητες να κάνουν αλλά είναι ευκαιρία και για όλη την οικογένεια να βάλει νέους στόχους.

Ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για να δημιουργήσουμε νέες υγιεινές, διατροφικές συνήθειες, ακολουθώντας απλούς κανόνες καθημερινά.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Πρέπει, μικροί μεγάλοι να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό που θα μας γεμίσει ενέργεια και ευεξία. Κάποιες φορές το παραλείπουμε για λόγους διατροφής, αλλά να θυμάστε το πρωινό “ξυπνάει” και τον μεταβολισμό σας. Έρευνες δείχνουν ότι ένα καλό πρωινό αυξάνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης πλούσια σε φυτικές ίνες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων ασβέστιο και σίδηρος ή ένα τοστάκι ολικής συνοδευμένο από ένα ποτήρι φρέσκο φυσικό χυμό ή γάλα.

Ακόμα, περισσότερα φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α και C, φυτικές ίνες και κάλιο που χρειάζονται τα μικρά μας. Και για εμάς δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και έχουν τους απαραίτητους υδατάνθρακες για να μας δώσουν ενέργεια μέσα στην ημέρα.
Καλή σχολική χρονιά!

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2016/09/tips.html#ixzz4JThOfPn9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...