Πώς να μην ξεχνάς ποτέ τίποτα- 4 κόλπα 


Είναι επίσημο! Η ικανότητά μας να θυμόμαστε πράγματα πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο περνάει ο καιρός και γι΄αυτό φταίει το κινητό μας τηλέφωνο.

Σε έρευνα εξετάσθηκε πόσο καλή μνήμη έχουν 6.000 ενήλικοι από την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και ειδικοί έφθασαν στο συμπέρασμα πως ο πιο ξεχασιάρης λαός είναι οι... Βρετανοί.

Ο λόγος που δεν έχουμε τόσο καλή μνήμη όσο οι πρόγονοί μας είναι πως στρεφόμαστε στις ηλεκτρονικές συσκευές για να θυμηθούμε πράγματα καθώς και το ότι ο καθένας μπορεί να βρει πολύ εύκολα όποια πληροφορία θέλει από το διαδίκτυο.
Γνωρίζοντας πως η μνήμη μας θα αρχίζει να ξεθωριάζει με τον καιρό, ο «πρωταθλητής μνήμης» της αμερικάνικης ακαδημίας και συγγραφέας Τσέστερ Σάντος βρήκε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να... θυμάται.

«Είμαστε πλέον τόσο εξαρτημένοι από τις ψηφιακές συσκευές που τους έχουμε αφήσει να θυμούνται τα πάντα για εμάς», εξηγεί ο Σάντος. «Μου έχει τύχει να πάρω ταξί και να μην μπορέσει να με πάει σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου, επειδή είχε χαλάσει το GPS. Η νέα γενιά δη, είναι ανήμπορη να θυμηθεί βασικές πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις ακόμη και συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχουν ξαναπάει».

Οι συμβουλές το Σάντος για καλύτερη μνήμη:
Σβήστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

Προσπαθείτε ότι βλέπετε να το θυμάστε ως εικόνα. Οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο οπτικά όντα (γι' αυτό συνήθως θυμόμαστε πρόσωπα, αλλά όχι ονόματα).Το να θυμάστε, λοιπόν, ένα χαρτάκι με μία γραμμένη μία διεύθυνση είναι πιο εύκολο από το να απομνημονεύσετε την ίδια την διεύθυνση.

Συνδύασε αυτό που θέλεις να θυμάσαι με κάποιο πρωτότυπο γεγονός

Αν έμπαινε ένας ελέφαντας στο γραφείο σου και καθόταν πάνω σε ένα περιοδικό, τότε θα σου ήταν πιο εύκολο να θυμηθείς το όνομα του περιοδικού μετά από μία εβδομάδα και αυτό οφείλεται στο ψυχολογικό αντίκτυπο της μνήμης μας. Οπότε κάθε φορά που θες να κρατήσεις κάτι στη μνήμη σου, χρησιμοποίησε την φαντασία σου.
Παίξε με τις λέξεις

Αν θέλεις να θυμάσαι αυτό το περίεργο όνομα του πελάτη σου (το οποίο δεν σου θυμίζει κανέναν άλλον), τότε φτιάξε μία μικρή πρόταση στο μυαλό σου με λέξεις που έχουν την ίδια ομοιοκαταληξία μεταξύ τους. Το να δημιουργείς λέξεις με την ίδια ομοιοκαταληξία ή το να συνδυάζεις το όνομα τους γνωστούς σου κάποιου διάσημου θα σε βοηθήσει να μην ξαναρωτήσεις δεύτερη φορά το όνομα κάποιου.
Ένας στόχος την ημέρα

Όπως η άσκηση, η διατροφή και άλλα καθημερινά πράγματα είναι θέμα συνήθειας, έτσι είναι και η μνήμη. Πρέπει να την εξασκείς για να επιτύχεις αυτό που θέλεις. Κάθε μέρα βάζε ένα στόχο και προσπάθησε να ελέγξεις αν την άλλη μέρα μπορείς να σου έρθει εύκολα στο νου (και προς θεού, μην το σημειώσεις στο κινητό σου. http://www.iefimerida.gr/news/283849/pos-na-min-xehnas-pote-tipota-4-kolpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...