Γιατί τα καλά μπαρ ψεκάζουν το ποτήρι μπύρας με νερό;

Θα έχετε παρατηρήσει σε κάποια μπαρ

έναν μικρό σύστημα που χρησιμοποιεί ο μπάρμαν για να ξεπλύνει το ποτήρι σας πριν σας σερβίρει την μπύρα.

Το ονομάζουν star sink και καθώς πιέζει το χείλος του ποτηριού προς τα μέσα, αυτό ψεκάζει έναν ατμό μέσα του. Μοιάζει πολύ κουλ και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμαστεί ένα ποτήρι μπύρας .

Θα αναρωτιέστε τώρα «καλά ,γιατί το μπαρ δεν κάνει αυτή την προετοιμασία από πριν?» Λοιπόν το πλύσιμο με απορρυπαντικά μπορεί να έχει αφήσει υπολείμματα οπότε έτσι απομακρύνονται. Επίσης απομακρύνει την σκόνη που μπορεί να έχει κολλήσει στο ποτήρι όσο μένει αχρησιμοποίητο. Αλλά στην ουσία αυτός ο νεροχύτης εξυπηρετεί έναν σπουδαιότερο σκοπό.

Όταν ξεπλένουμε ένα ποτήρι μπύρας γίνεται πιο γλιστερό κι έτσι μειώνεται η τριβή καθώς η μπύρα γεμίζει το ποτήρι Αυτό δίνει ένα πιο ουσιαστικό και καθαρό άρωμα στην επιφάνεια. Ο αφρός της μπύρας είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό αφού μεταφέρει μια σημαντική ποσότητα των αρωμάτων της-και το να την μυρίσεις είναι η μισή χαρά! Το άλλο όφελος είναι ότι το ψέκασμα αυτό παγώνει το ποτήρι κι όπως ξέρουμε τα κρίκερ έχουν την τάση να ζεσταίνουν πρόωρα την μπύρα μας.

Ετσι, την επόμενη φορά που θα δείτε τον μπάρμαν να ξεπλένει το ποτήρι σας εκτιμήστε τον διπλά γιατί σας προσφέρει μια πιο ευωδιαστή και πιο δροσερή μπύρα!


Cheers!Παράπονα Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...