Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα Αυτοσχέδιο Ξύλινο Δάπεδο!
Μια φανταστική κατασκευή για να φτιάξετε μόνοι σας ξύλινο δάπεδο με έναν τρόπο που είναι σχεδόν σίφουρο οτι βλέπετε για πρώτη φορά.
Αντί για τις κλασικές σανίδες χρησιμοποιούνται όμοια ξύλινα τρίγωνα και το αποτέλεσμα αφήνει μια αίσθηση τρισδιάστατου!Για την κατασκευή του δαπέδου θα χρειαστείτε μασίφ επιφάνεια πεύκου 120 Χ 30 εκατοστά για να κόψετε τέλεια σε μέγεθος τρίγωνα. Η ποσότητα της ξυλείας είναι ανάλογη του χώρου που θα καλύψετε. Στην προκείμενη περίπτωση χρειάστηκαν 10 τεμάχια.

Τα τρίγωνα μπορείτε να τα κόψετε εσείς εφόσον διαθέτετε τα καταλληλά εργαλεία ή να σας τα κόψουν στο κατάστημα που αγοράσατε τη ξυλεία. Τα τρίγωνα θα πρέπει να έχουν γωνίες 30 και 120 μοιρών.Εφόσον τα κοψετε μόνοι σας, εάν πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν εργάζεστε με φαλτσοπρίονο είναι ότι οι 90 μοίρες είναι 0, οπότε για να κόψετε μια γωνία 30 μοιρών χρειάζεται να ρυθμίσετε τη λεπίδα του πριονιού στις 60 μοίρες. Επειδή 30 + 60 είναι 90. (Ο λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι το παραβλέπουν, οφείλεται στο γεγονός ότι η πιο κοινή γωνία είναι 45 και είναι ακριβώς το 1/2 του 90, οπότε ρυθμίζουν τη λεπίδα στις 45 μοίρες).Για να κάνετε όλα τα τρίγωνα ίδια μαρκάρετε μια γραμμή στη βάση του πριονιού. Στη συνέχεια, αφού κόψετε τη μια άκρη περιστρέψετε τη σανίδα και ευθυγραμμίστε την με τη γραμμή.Αφού κόψετε όλα τα τρίγωνα τρίψτε τα ελαφρά για να φύγουν τυχόν αγκίδες.

Καθαρίστε το πάτωμα με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστε αν χρειάζεται.Αρχίστε να στρώνετε τα τρίγωνα ξεκινώντας από τις γωνίες. Μόλις είναι τοποθετημένα σωστά καρφώστε είτε με σφυρί είτε με καρφωτικό πιστόλι κάθε γωνία με καρφιά 5 εκατοστών.

Για τα κοψίματα στις άκρες φτιάξτε ένα τρίγωνο από χαρτί, μετρήστε και μαρκάρετε στα ξύλινα τρίγωνα την ακριβή γωνία που πρέπει να κοπούν

Καλύψτε τα καρφιά με ξυλόστοκο και περάστε μερικές στρώσεις με προστατευτικό βερνίκι ξύλου.Είναι τόσο διασκεδαστικό γιατί ο καθένας μπορεί να δει το σχήμα που θέλει. Αστέρια, κύβους ή τρίγωνα.Εκτός από το πάτωμα μπορείτε να καλύψετε έναν τοίχο ή μια επιφάνεια τραπεζιού.
via vintagerevivals
http://www.toftiaxa.gr/2016/07/pos-na-ftiaxeis-monos-sou-xylino-patoma.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένα εύκολο και έξυπνο κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι από το τηγάνι!

Αν και δεν είσαι φαν των τηγανιτών (ψέμματα, όλοι είναι), δεν μπορείς να αντισταθείς στην κρούστα που σχηματίζεται στα καλαμαράκια ή στις με...