8 πράγματα που πρέπει να προσέχεις για να χαίρεσαι τη θάλασσα με ασφάλεια...

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι διασκεδαστικό μόνο όταν γίνεται με την πρέπουσα ασφάλεια. Μην ξεχνάς ότι παραδίνεσαι σε ένα ρευστό, μυστηριώδες και απρόβλεπτο στοιχείο της φύσης και πρέπει να το αντιμετωπίζεις με τον δέοντα σεβασμό για να το ευχαριστηθείς.


Διάβασε παρακάτω οκτώ (8) πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις:

1. Αν βουτάς για πρώτη φορά σε άγνωστα νερά και δεν γνωρίζεις το βάθος και τη μορφολογία του βυθού, κάνε πρώτα μια αναγνωριστική είσοδο στη θάλασσα και κατόπιν επιδίδεσαι στο κολύμπι και τις βουτιές. Επιπλέον, αν δεν ξέρεις καλό κολύμπι, μην ξεμακραίνεις από την παραλία ή αναζήτησε μια οργανωμένη πλαζ που διαθέτει ναυαγοσώστη.

2. Το παιχνίδι με τα κύματα είναι απολαυστικό, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Απόφυγε τις ακρότητες σε έντονες καιρικές συνθήκες, όπως και τις απόκρημνες ακτές σε μέρες με κυματισμό, που μπορούν να δυσκολέψουν την έξοδό σου από τη θάλασσα και να προκαλέσουν τραυματισμό.

3. Καλό είναι να αποφεύγεις το βραδινό μπάνιο, ακόμα και αν γνωρίζεις καλά την περιοχή. Μπορεί λόγω έλλειψης φωτισμού να χάσεις τον προσανατολισμό σου ή ακόμα και να μην έχεις αίσθηση του πόσο απέχεις από την ακτή.

4. Να προτιμάς να κολυμπάς παρέα με άλλους ώστε, αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστείς βοήθεια, να είναι κάποιος κοντά για να σου την προσφέρει.

5. Αν έχεις μείνει πολλή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο, μην βουτήξεις απότομα, γιατί η διαφορά της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει σοκ στον οργανισμό. Δεν είναι απίθανη η περίπτωση ακόμα και καρδιακής ανακοπής, εφόσον υπάρχει προδιάθεση.

6. Αν αισθανθείς κόπωση, ζαλάδα ή έντονο ρίγος, βγες αργά μεν, αλλά αμέσως από το νερό. Αν δεν τα καταφέρνεις μόνος/η ή τρομάξεις, μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια.

7. Αν πάθεις κράμπα, καθώς κολυμπάς, μην πανικοβληθείς. Αν είσαι μόνος/η – και έχεις την απαιτούμενη ψυχραιμία, προσπάθησε να χαλαρώσεις τον μυ: Γύρισε ανάσκελα και επιχείρησε να τεντώσεις το πονεμένο πόδι πιέζοντας τα δάχτυλά του με τα δάχτυλα του άλλου ποδιού. Αν δεν τα καταφέρεις, άρχισε να κολυμπάς προς την ακτή σε ύπτια θέση. Όταν βγεις στην παραλία, και εφόσον δεν έχει περάσει η κράμπα, μπορείς να κάνεις διατάσεις στο συγκεκριμένο σημείο, ελαφρύ μασάζ ή να τοποθετήσεις μια ζεστή πετσέτα.

8. Μην μασάς τσίχλα την ώρα που κολυμπάς. Γενικώς ποτέ μην κολυμπάς με γεμάτο από φαγητό ή οινοπνευματώδη ποτά στομάχι και μην μασάς τσίχλα ή άλλο τρόφιμο μέσα στο νερό. Στην προσπάθειά σου να καταπιείς, μπορεί να κινδυνεύσεις από πνιγμό.

Πηγή: bimag.gr - ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2016/07/8.html#ixzz4EUQUmbSA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένα εύκολο και έξυπνο κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι από το τηγάνι!

Αν και δεν είσαι φαν των τηγανιτών (ψέμματα, όλοι είναι), δεν μπορείς να αντισταθείς στην κρούστα που σχηματίζεται στα καλαμαράκια ή στις με...