Βουτάει μια πετσέτα σε υγρό τσιμέντο. Μόλις στεγνώσει, την γυρνάει ανάποδα και αποκαλύπτει κάτι εντυπωσιακό.

 Πολλοί είναι οι άνθρωποι
που έχουν ως χόμπι την κηπουρική.
Σε κάποιος αρέσει να βλέπουν τα όμορφα λουλούδια και να μυρίζουν ωραίες μυρωδιές, ενώ κάποιοι άλλοι χαλαρώνουν και ανακουφίζονται μέσω αυτής της διαδικασίας.

Η κηπουρική είναι ένα πολύ δημιουργικό χόμπι. Για να αναδειχθεί ένα λουλούδι πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο μέρος και η σωστή γλάστρα, για να μπορέσει να ανθήσει όμορφα. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε μια γλάστρα ή μπορείτε να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί και να φτιάξετε μόνοι σας μια, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα, νερό, τσιμέντο και έναν κουβά.

Πρώτα ανακατέψτε το νερό με το τσιμέντο μέχρι να βρείτε την σωστή αναλογία.

Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά ρευστό, ώστε να μπορείτε να βάλετε την πετσέτα μέσα σε αυτό. Στην συνέχεια, πάρτε την πετσέτα και βουτήξτε την μέσα στο μείγμα επανειλημμένα, μέχρι να σιγουρευτείτε, ότι έχει καλυφθεί ολόκληρη από τσιμέντο.

Τώρα βάλτε την πετσέτα πάνω από τον κουβά, χωρίς να κάνει ζάρες. Είναι πολύ σημαντικό ο πάτος της πετσέτας να είναι επίπεδος, όταν σκληρύνει.


Αφήστε την πετσέτα να στεγνώσει για 24-48 ώρες, μέχρι να σιγουρευτείτε, ότι έχει σκληρύνει τελείως. Το πάχος της πετσέτας επηρεάζει τον χρόνο στεγνώματος. Η πετσέτα θα πρέπει να στεγνώσει τελείως διαφορετικά θα χάσει το σχήμα της.

Γυρίστε την ανάποδα, απομακρύνετε τον κουβά και έχετε μια καινούργια γλάστρα.


Απλά βάλτε μέσα το αγαπημένο σας λουλούδι και είστε έτοιμοι. Η ομορφιά αυτών των γλαστρών είναι, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν 2 ίδιες. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να βάλτε πιο μεγάλο κουβά, ανάλογα με το φυτό που θέλετε να βάλετε μέσα ή να ρίξετε λίγο χρώμα μέσα στο μείγμα.
tilestwra.com
http://ta-masalia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_398.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...