Σακούλες κάτω από τα μάτια: 7 απλοί τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι τυπικό «σύμπτωμα» της έλλειψης ύπνου και
της αυξημένης κούρασης.
Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες που συμβάλλουν στην εμφάνισή τους. Εντοπίστε τις και πάρτε τα μέτρα σας!


1. Λιγότερο αλάτιΣτην περιοχή γύρω από τα μάτια συσσωρεύεται αρκετό νερό και λίγο νάτριο (στοιχείο που περιέχει το αλάτι). Όταν καταναλώνουμε αρκετό αλάτι, χάνεται η φυσική ενυδάτωση σε αυτήν την περιοχή του προσώπου, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υπερβολική συσσώρευση νατρίου σε άλλα σημεία του σώματος. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας έχει σαν αποτέλεσμα το ενοχλητικό πρήξιμο.

2. Αντιμετώπιση των αλλεργιώνΤο πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί να συνοδεύει τα υπόλοιπα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η ρινική συμφόρηση και το φτάρνισμα. Η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας βοηθά ώστε να υποχωρήσει και το πρήξιμο.

3. Αλλάξτε στάση στον ύπνοΗ οδηγία αυτή ισχύει εάν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα. Εάν κοιμάστε ανάσκελα, δε συσσωρεύεται υγρό κάτω από τα μάτια.

4. Αφαίρεση μακιγιάζ πριν τον ύπνοΕίναι ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ επιβαρύνουν την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσουν στο πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

5. Λιγότερο αλκοόλΈνα ποτήρι κρασί επιτρέπεται, όμως μην το παρακάνετε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, άρα και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

6. Προστασία από τον ήλιοΜην ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό γύρω από τα μάτια και να φοράτε γυαλιά όταν έχει ηλιοφάνεια. Η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλει στη χαλάρωση της επιδερμίδας.

7. Κύμα δροσιάςΠροτιμήστε μια κομπρέσα με κρύο νερό ή μερικές φέτες αγγούρι. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά ώστε να υποχωρήσει το πρήξιμο.Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/7_20.html#ixzz3JcClvX9P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...