ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια είναι τα έξι κόλπα των κυκλωμάτων ΛΑΘΡΑΙΑΣ διακίνησης βενζίνης, πετρελαίου και ναυτιλιακών καυσίμων; (ΛΙΣΤΑ)

Η κατάσταση με τη διακίνηση λαθραίων καυσίμων είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ωστόσο οι επιτήδειοι συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους προκειμένου να εκμεταλλεύονται την απουσία ουσιαστικών ελέγχων και να κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων.
Το Εθνος αναφέρει τους έξι τρόπους λαθραίας διάθεσης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης, θέρμανσης και ναυτιλιακών καυσίμων:
Ντίζελ κίνησης αντί για πετρέλαιο θέρμανσης
Είναι ένα νέο κόλπο
που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν να αγοράζουν μείον 23% αφού ο ΦΠΑ εκπίπτει. επίσης τη δαπάνη για την αγορά την περνούν και στα έξοδα της επιχείρησης, με διπλό όφελος.
Πετρέλαιο θέρμανσης αντί για ντίζελ κίνησης
Οταν ο ΕΦΚ του πρώτου καυσίμου ήταν χαμηλότερος από αυτόν του δευτέρου επιχειρήσεις και αγρότες και άλλοι λαθρέμποροι χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης για την κίνηση των ΙΧ τους ή τη λειτουργία των μηχανημάτων τους.
Χρήση ναυτιλιακού καυσίμου
Το πετρέλαιο για τη ναυτιλία είναι αφορολόγητο. Η τιμή του είναι περίπου στη μισή από αυτή του ντίζελ κίνησης. Ετσι αντί να εφοδιάσουν τα πλοία στέλνουν το καύσιμο στη στεριά.
Εικονικές εξαγωγές
Οι επιτήδειοι φορτώνουν βυτιοφόρα ή δεξαμενόπλοια με προορισμό το εξωτερικό και στη συνέχεια φροντίζουν να σφραγίζονται τα παραστατικά στα τελωνεία εξαγωγής/εισαγωγής χωρίς το καύσιμο να φεύγει ποτέ έξω από τη χώρα. Στη συνέχεια τα διαθέτουν αφορολόγητα και κερδίζουν τους φόρους.
Νοθεία της βενζίνης
Νοθεύουν τη βενζίνη με χημικά προϊόντα όπως μεθανόλη, τολουόλη και διαλύτες.
«Πειραγμένες» αντλίες
Βενζινοπώλες «πείραζαν» το λογισμικό της αντλίας κλέβοντας τον πελάτη κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού ΙΧ, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν για ποσότες που δεν μπήκαν ποτέ στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.
iefimerida
Πηγή: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια είναι τα έξι κόλπα των κυκλωμάτων ΛΑΘΡΑΙΑΣ διακίνησης βενζίνης, πετρελαίου και ναυτιλιακών καυσίμων; (ΛΙΣΤΑ) | Sta Paraskinia News Magazine ap http://staparaskinia.blogspot.com/2014/09/blog-post_81.html#ixzz3D0JYTsMd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...