Έξυπνοι Τρόποι Για να «διώξετε» τα μικρόβια μακριά από τα υπνοδωμάτια!Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το νυχτερινό σας καταφύγιο ή ακόμα και ο χώρος ξεκούρασης, ανάπαυσης ή ακόμα και ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου ή εφημερίδας. Όμως, οφείλετε να λαμβάνετε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να απολυμάνετε τον εν λόγω χώρο, διώχνοντας μακριά τα μικρόβια από επιφάνειες ή περιοχές που δεν μπορείτε να φανταστείτε πως στήνουν «χορό».


Μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια δύναται να φιλοξενούν πληθώρα μικροβίων και βακτηρίων, για αυτό το λόγο οφείλετε να τα πλένετε τακτικά ώστε να κρατήσετε μακριά τα ακάρεα της σκόνης και άλλες αλλεργιογόνες ουσίες!

Κουρτίνες. Η κρεβατοκάμαρά σας είναι το τελευταίο μέρος που θα θέλατε να εντοπίσετε μούχλα. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιό σας μια και η θερμότητά του θα εξουδετερώσει την υγρασία και θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας ή μυκήτων. Ανοίξτε τις κουρτίνες, μόλις ξυπνήσετε και τραβήξτε το πάπλωμά σας ώστε οι ακτίνες του ήλιου (εάν είναι εφικτό) να έρθουν σε επαφή με τα μαξιλάρια και τα σεντόνιά σας .

Προσοχή στην μπογιά. Ορισμένοι τύποι εσωτερικού χρώματος γίνονται από πτητικές οργανικές ενώσεις ( VOC ), ουσίες που έχουν υψηλή τάση ατμών (vapor pressure) σε φυσιολογικές συνθήκες σε θερμοκρασία δωματίου. Πολλές φορές αυτού του είδους ενώσεις έχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Για αυτό το λόγο απαιτήστε και προτιμήστε χρώματα Low VOC για το σπίτι και το δωμάτιό σας. Είναι πιο υγιεινά και πιο ασφαλή για το περιβάλλον.

http://offsite.com.cy/gia-na-dioxete-ta-mikrovia-makria-apo-ta-ipnodomatia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...