Πως να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας με 3 απλούς τρόπουςΤο να πουλήσει κάποιος το αυτοκίνητό του, είναι μια περίπλοκη διαδικασία με τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, αλλά δεν σημαίνει οτι δεν είναι και εφικτό. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα και την όλη διαδικασία, μπορείτε να μάθετε πως να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας με ευκολία.


1. Μάθετε την αξία του αυτοκινήτου σας.Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο, περιοδικά με αυτοκίνητα ή ακόμα και αγγελίες πωλήσεων για να πάρετε μια ιδέα για τις τιμές μεταπωλήσεων που υπάρχουν στην αγορά. Μόλις μάθετε για τις τιμές, αξιολογήστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έχει χτυπήματα, γρατζουνιές, ή οτιδήποτε άλλο που να χρειάζεται επισκευή; Μήπως όλα τα εξαρτήματα δεν λειτουργούν σωστά και υπάρχουν μηχανικές βλάβες; Ελέγξτε το καλά, μη τυχόν και χρειαστεί να βάλετε χρήματα για να το επισκευάσετε πρώτα, προτού το πουλήσετε.

Μερικές φορές ένα ελαφρώς επισκευασμένο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει οτι αξίζει και περισσότερα χρήματα. Είναι δύσκολο να μην ζητήσετε περισσότερα όταν έχετε επενδύσει για παράδειγμα, στην εγκατάσταση καλύτερων ηχείων, σε ακριβά καθίσματα, σε ανταλλακτικά και διάφορα αξεσουάρ, ακόμα και χιλιάδες ευρώ. Αλλά, έχει και το δικαίωμα ο υποψήφιος αγοραστής να ελέγξει, εάν η τιμή ανταποκρίνεται σε αυτά που θα του προσφέρει το αυτκίνητό σας. Επίσης, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα διανυθέντα χιλιόμετρα, πάρα πολύ καλά. Αυτοκίνητα με υψηλή χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τα χρόνια τους, έχουν την τάση να πωλούνται για πολύ λιγότερα χρήματα από ό, τι εκείνα με λιγότερα χιλιόμετρα.


2. Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για πώληση.Αφαιρέστε όλα τα προσωπικά αντικείμενα και σκουπίδια από το αυτοκίνητο. Πλύνετέ το πολύ καλά χρησιμοποιώντας κερί (εξωτερικά και εσωτερικά εκτός απο τα καθίσματα, εάν δεν είναι δερμάτινα), για να λάμπει ή χρησιμοποιήστε αντίστοιχα ένα προϊόν για να γυαλίσετε τα ελαστικά, τα τάσια και τον προφυλακτήρα. Με λίγα λόγια, το αυτοκίνητό σας θα φαίνεται όσο το δυνατόν πιό καθαρό και ευπαρουσίαστο. Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αρκετό χαρτί απο τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτων, για να το κρατήσει καθαρό και χωρίς ακαθαρσίες.

Είναι πιθανόν να μην είναι απαραίτητο, εκτός εάν περιμένετε πως θα είναι αρκετοί αυτοί που θα ελέγχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε καλά το τιμόνι, το οποίο εμφανίζει πολλούς λεκέδες απο τα χέρια σας.

3. Επιπλέον λεπτομέρειες.Μπορείτε να βάλετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στο μπροστινό ή πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου μαζί με την τιμή. Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο σημείο όπου θα παιρνούν αρκετοί άνθρωποι και μπορούν να ενδιαφερθούν. Αν δεν έχετε ένα δημόσιο χώρο για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας, βάλτε το δίπλα σε ένα πάρκο ή στο δρόμο μπροστά από το σπίτι σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν επίσης μια διαφήμιση σε τοπικές εφημερίδες.

Δεν κοστίζει πολλά και υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να το πουλήσετε. Χρησιμοποιήστε τη διαφήμισή σας για να απαριθμήσετε όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως τη μάρκα, τις επιλογές και το χρώμα. Να είστε ειλικρινείς εκ των προτέρων, για τυχόν προβλήματα που έχει. Και στο ίντερνετ, θα βρείτε sites για πωλήσεις αυτοκινήτων και με μεγάλη επισκεψιμότητα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πώλησεις.

Σχόλια